Una òpera gastronòmica

Vida i mort de Ramon Cabau, ànima de la Boqueria

Autor: Casanovas Anguera, Marc

Sección: NARRATIVA - Novela a catalogar

Una òpera gastronòmica

Una òpera gastronòmica

11,99€ IVA INCLUIDO

Editorial:
-
Publicación:
01/09/2025
Colección:
ARA PAUSA
Ver ficha completa

NO DISPONIBLE

Sinopsis

Qui va ser Ramon Cabau? Per què sestà esborrant lempremta dun dels personatges més singulars de la història de la cuina catalana? I potser la pregunta més dolorosa i, tanmateix, més pertinent: quin patiment insuportable el va empènyer al suïcidi al bell mig del mercat de la Boqueria, que tant estimava? Parlar de Cabau és descriure algú capaç de turbinar …

Qui va ser Ramon Cabau? Per què sestà esborrant lempremta dun dels personatges més singulars de la història de la cuina catalana? I potser la pregunta més dolorosa i, tanmateix, més pertinent: quin patiment insuportable el va empènyer al suïcidi al bell mig del mercat de la Boqueria, que tant estimava? Parlar de Cabau és descriure algú capaç de turbinar la gastronomia catalana fins a catapultar-la a una dimensió internacional desconeguda fins aleshores es assenyalar un dandi il·lustrat que usava el vestuari i la picaresca per arrodonir una imatge de marca propia és obrir les portes i les finestres del palau modern de la restauració barcelonina, amb sobretaules eternes és visualitzar el portaveu dun idealisme contagios, duna filosofia de pages en un moment màgic és esclarir les conseqüències de saber fer la puta i la Ramoneta entre el franquisme i la puixanca del catalanisme sense sortir escaldat pel socialisme és entendre que la solitud més dolorosa és quan sestà envoltat dulls inquisitius i és, en última instància, certificar que la mort operística és el desenllaç adient si lobsessió és no caure en loblit.
Leer más

Más libros de Casanovas Anguera, Marc

Más información del libro

Una òpera gastronòmica

Editorial:
-
Fecha Publicación:
Formato:
Libro Otros
ISBN:
978-84-1173-165-2
EAN:
9788411731652
Nº páginas:
306
Colección:
ARA PAUSA
Lengua:
CATALAN
Alto:
0 mm
Ancho:
0 mm
Sección:
NARRATIVA
Sub-Sección:
Novela a catalogar
Marc Casanovas (Barcelona, 1979) és periodista i escriptor gastronòmic. La passió per lalimentació lha portat a explorar aquest àmbit des de múltiples angles: ha escrit i investigat sobre història de la restauració, el futur dels petits productors, seguretat i justícia alimentària, i el camí cap a una alimentació sostenible. Col·labora en mitjans com La Vanguardia, Catalunya Ràdio, i les revistes Arrels, CUINA i la guia Repsol. Va treballar a elBulli Foundation i a PlayGround Food.

Otros libros en NARRATIVA

También te pueden interesar